راهنمای استفاده از خدمات کتابخانه دانشکده پزشکی
واحد کتابخانه دانشکده پزشکی در مساحتی نزدیک به 686 مترمربع در طبقه دوم واقع شده است و در حال حاضر با مجموعه ای شامل 12363 عنوان کتاب فارسی و لاتین,197 کتاب دیجیتال فارسی و لاتین فعالیت خود را در چهارچوب اهداف و رسالت کتابخانه های دانشگاهی دنبال می کند. سیستم طبقه بندی منابع کتابخانه بر اساس نظام NLM(national library of medicine) رده بندی جهانی نظم موضوعی یافته است. امکان استفاده از منابع با استفاده از نرم افزار پیام مشرق برای مراجعه کنندگان فراهم شده است.
مرجع:
کلیه ی کتابهای اطلس، دائره المعارف و مجموعه ای از راهنماها، کتابشناسی ها، سالنامه ها، فرهنگ ها، دستورنامه ها و درسنامه ها در این بخش قراردارند. مراجعان می توانند کتابهای مرجع مورد نیاز خود را در سالن های مطالعه استفاده نمایند. جهت استفاده از منابع این بخش بایستی با کتابدار مرجع هماهنگی لازم به عمل آید. کتابهای مرجع به هیچ وجه امانت داده نمیشوند.
امانت:
تمام فعالیتهای کتابخانه در جهت ارائه ی خدمات به استفاده کنندگان کتابخانه است و بیشترین تبلور آن در بخش امانت میباشد. در کتابخانه ی دانشکده ی پزشکی، این بخش با استفاده از نرم افزار ثنا امکان استفاده از منابع موجود را برای مراجعه کنندگان فراهم می سازد. در این بخش کار پذیرش عضو، خدمات مرجع، گردش کتاب و امانت آن انجام می شود.
شرایط و مدت زمان امانت کتاب:
1 – اگر کتابی مورد نیاز تعداد زیادی از اعضا باشد، کتابخانه مجاز است مدت زمان امانت را تقلیل دهد یا از شخصی که کتاب را به امانت گرفته است, درخواست استرداد فوری کتاب را داشته باشد.
2 – در ایام تعطیلات (تعطیلات تابستانی ، بین دو ترم ، نوروز و...) مدت زمان امانت طولانی تر است.
اعضا |
تعداد کتاب |
مدت امانت (به روز) |
هیات علمی |
10 |
20 |
دکترای حرفه ای و کارشناسی |
3 |
10 |
کارشناسی ارشد |
5 |
12 |
منابع زیر امانت داده نمی شود:
مقررات تمدید کتاب
تمدید مدت امانت کتاب به شرط آن که متقاضی دیگری برای آن کتاب وجود نداشته باشد با روش های زیر بلامانع است. برای تمدید منابع از روش های :
1- تمدید حضوری
2-تماس تلفنی
3-ایمیل دانشکده medlib@gums.ac.ir
از یک روز مانده به تاریخ بازگشت اقدام کنید.
مقررات تاخیر کتاب
- در سیستم به صورت خودکار به ازای هرروز تاخیر مبلغ 500 ریال جریمه برای هر مدرک در نظر گرفته شده است.
2 – در صورتی که مجموع بدهی های پرداخت نشده به 500000 ریال رسید از تمدید و امانت آن مدرک جلوگیری خواهد شد.
3 – در صورت مفقود شدن کتاب، امانت گیرنده موظف است طی زمان مشخصی که از سوی کتابخانه معین می شود به تهیه نسخه اصلی اقدام نماید.
شرایط عضویت
دانشجویان ورودی جدید می بایست جهت ثبت نام، با به همراه داشتن مدارک زیر اقدام به پر کردن فرم ضمیمه موجود در کتابخانه نمایند.:
• کارت دانشجویی
• یک فایل اسکن شده از عکس پرسنلی خود در سایز4ₓ3 با مشخصات PIXEL 156 ₓ 117 و حداکثر حجم KB 20 درCD یا فلش
• داشتن ایمیل فعال
دانشجویان مهمان
برای دانشجویان مهمان، زمان دریافت کارت، ارائه گواهی ثبت نام از آموزش مبتنی بر اشتغال به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای مدتی معین (حداقل یک ترم و حداقل 12واحد) الزامی است.
فهرست نویسی:
نظر به اهمیت فهرست نویسی و رده بندی در دستیابی آسان به منابع اطلاعاتی می توان بخش فهرست نویسی را مهم ترین بخش و در واقع قلب کتابخانه به حساب آورد . تدوین خط مشی و دستورالعمل های لازم برای فهرستنویسی ورده بندی ، آماده سازی کتاب ها، تنظیم برگه دان برای کتب موجود در کتابخانه، فهرستنویسی توصیفی و تحلیلی و بررسی، کنترل و سازماندهی امور مربوط به فهرستنویسی، ازجمله وظایف این بخش می باشد.
خدمات فنی:
در این بخش ابتدا کتاب ها ثبت می شوند و سپس برای هر کدام از آنها بارکد، شماره ی راهنما ، جیب و کارت شلف ایجاد می شود . کتاب ها بعد از چسباندن جیب، مهر زدن و چسباندن نشانه ی راهنما بر روی عطف آنها برای قرار گرفتن درچرخه ی امانت به قفسه های (مخزن) کتابخانه منتقل می شوند. سیستم کتابخانه به صورت نیمه باز است.
پایان نامه:
در این بخش پایاننامه های کلیه ی فارغ التحصیلان دانشکده ی پزشکی اعم از دوره دکترای حرفه ای، تخصصی و فوق تخصصی نگهداری می شود. پایان نامه ها به منظور رعایت حق تألیف به امانت داده نمی شود.
:فعالیتهای این بخش عبارتند از
ثبت و ورود اطلاعات پایان نامه به نرم افزار کتابخانه (پیام مشرق)
راهنمایی و پاسخگویی به مراجعه کنندگان
کاربران می توانند با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود به100درصد از پایان نامه ها دسترسی داشته باشند.
اعضای محترم هیات علمی به کل پایان نامه ها دسترسی دارند و امکان دانلود نیز برای هیات علمی وجود دارد. امکان مشاهده 30 درصد از محتوای پایان نامه برای کاربران عادی وجود دارد.
نشریات:
در این بخش مجلات فارسی و لاتین قرار دارد که شامل 20 عنوان مجله ی فارسی و 10 عنوان مجله ی لاتین می باشد. این بخش وظیفه ی ثبت، سفارش و نگهداری مجلات فارسی و لاتین را برعهده دارد.
سمعی و بصری:
دانشجویان و اساتید محترم می توانند در واحد سمعی و بصری از مدارک موجود ( لوح فشرده، کتاب الکترونیکی، پوستر های آموزشی و ...) استفاده نمایند.
اینترنت و اطلاع رسانی:
واحد اطلاع رسانی دانشکده ی پزشکی در داخل فضای کتابخانه قرار داشته و مجهز به سیستم online اتصال به اینترنت می باشد. این سیستم به صورت wireless در اواخر بهار سال 1382 راه اندازی شد و در حال حاضر با 15 دستگاه کامپیوتر مشغول سرویس دهی به دانشجویان و اساتید می باشد. مراجعه کنندگان می توانند با استفاده از گذرواژه هایی که دریافت می کنند به صورت رایگان از خدمات این بخش استفاده کنند.
دسترسی به منابع اطلاعاتی الکترونیکی:
منابع علمی الکترونیکی معتبر توسط وزارت متبوع خریداری و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار می گیرد. این منابع الکترونیکی شامل:
بانک های اطلاعاتی (Database)
نشریات الکترونیکی (E-Journals)
کتب الکترونیکی( E-book)
منابع اطلاعات دارویی(Drugs)
پزشکی مبتنی بر شواهد (Evidence Base Medicine)و مولتی مدیا و تصاویر پزشکی می باشد.
.دسترسی به فهرست منابع الکترونیک از طریق پورتال کتابخانه مرکزی و همچنین وب سایت کتابخانه دیجیتال(http:// diglib.gums.ac.ir/)دانشگاه امکانپذیر است
واحد علم سنجی:
علم سنجی(Scientometrics)دانش اندازه گیری و تحلیل علم است که به سنجش تولیدات علمی پژوهشگران، دانشگاهها و کشورها در قالب متغیرهای کمی میپردازد. شاخص های علم سنجی شامل شاخص های ارزیابی کمیت و کیفیت برونداد علمی پژوهشگران است که می تواند مبنای ارزشیابی، رتبه بندی و ارتقاء اعضای هیات علمی قرار میگیرد.
در این بخش جهت پیشبرد اهداف پژوهشی و بهبود کمیت و کیفیت عملکرد تحقیقات، به ارائه خدمت به اعضای هیات علمی و پژوهشگران است.
در این بخش علاوه بر تهیه گزارشات متنوع به سوالات کاربران در زمینه های مختلف از طریق تلفن و ایمیل پاسخ داده می شود.
سالن مطالعه:
این بخش دارای 2 قسمت مجزا برای استفاده آقایان و خانم ها می باشد و با ظرفیت حدود 100 نفر یکی از بزرگترین سالن های موجود در استان گیلان به شمار می رود.