• 1395/08/02 - 12:36
  • تعداد بازدید خبر : 82
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیتها:

پیشگیری از مسمومیت بهتر ازدرمان آن است

پیشگیری از مسمومیت درمنزل بهتر ازدرمان آن درخانه است.مسمومیت ناشی از انواع قرصها، گازها، غذاهاو وسایل آرایشی وبهداشتی را جدی بگیریم.

ایمن سازی منازل ازنظرمسمومیت ها
*داروها،محصولات شوینده وفرآورده های آرایشی-بهداشتی را دوراز دسترس کودکان،درارتفاع بالا ودر کمدمجهزبه قفل نگه داری نمایید.
*محصولات خانگی خطرناک (مانندلوله بازکن،جوهر نمک،جرم گیر،محلول سفید کننده و لک بر،مواد شوینده،گاز پاک کن،داروها و دیگر مواد شیمیایی را در بسته بندی اصلی آنها و با درب بسته نگهداری نمایید واز نگهداری در کمدهای زیر ظرفشویی اجتناب نمایید.
*از سموم صنعتی و کشاورزی در محیط منزل استفاده ننمایید.
*برای پیشگیری از آفت زدگی غلات وحبوبات درمنزل،بجای استفاده ازقرص برنج که بسیارسمی و کشنده است از سیر و نمک که کاملاً بی خطر می باشد استفاده نمایید. آیامی دانستید تنفس گاز متصاعد شده از قرص برنج می تواند منجر به مرگ شود.براساس گزارشات واصله، سه نفر از اعضای یک خانواده (مادرو دو کودک)در اثر استنشاق تدریجی گاز حاصل از قرص برنج داخل کیسه های برنجی که در گوشه اتاق نگهداری می کردند،فوت نموده اند.
پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها
*داروهارا دور از دید و دسترس کودکان ودر ارتفاع بالا ودر کمد مجهزبه قفل نگهداری نمایید.
*از قراردادن دارو در کیف دستی پرهیز کنیدتا مانع خورده شدن دارو توسط کودکان شود.
*اگر به کودک خود دارو می دهید به او تفهیم کنید که این دارو است و کلماتی مثل آبنبات،شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
*بهتر است داروهای بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترس ایشان قرار دهید و مراقبت دقیقی در خصوص میزان داروی مصرفی ایشان به عمل آورید.
*برمصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید چرا که ایشان به دلایل زیر ممکن است داروی خود را به اشتباه یا بطور تکراری مصرف نمایند:تشابه ظاهری شکل داروها،ابتلا به فراموشی،عدم اطلاع از نام داروها،بی سوادی یا کم سوادی ویا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی.
*بهترین کاربرای پیشگیری ازخوردن دوز تکراری دارو،یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قراردادن قرصها درداخل جعبه های مخصوص تقسیم بندی شده (بر حسب صبح،ظهر و شب) می باشد.
*مصرف خودسرانه داروی استامینوفن جهت درمان درد و تب بیش از مقادیر درمانی،منجر به صدمات کبدی خواهد شد.
*برخی از لوازم آرایش خصوصاً غیر استاندار و حتی سرمه،حاوی مقادیر بالای سرب می باشند،از مصرف آنها خودداری کنید.
پیشگیری از بروزمسمومیت ها دراطفال
*کیف دستی ،ساک خرید و کیسه های نایلونی را دور از دسترس کودکان قرار دهید. ممکن است داخل آنهاوسایلی باشد که توسط کودک بلعیده شود و یا کودک ضمن بازی آنها را روی سر خود کشیده و سبب خفگی وی شود.
*گلها و گیاهان آپارتمانی را دور از دسترس کودکان قرار دهیدو هنگام بازی کودکان در فضای باز مراقب آنها باشید تا توسط گلها و گیاهان سمی،مسموم نشوند.
*از نگهداری گیاهان و گلهای آپارتمانی مانند خرزهره و دیفن باخبا در منازلی که دارای کودک می باشد خودداری نمایید.
*مواد شیمیایی،شوینده و سفید کننده را در منزل در کمدهای دارای قفل ودور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.
  • گروه خبری : اخبار دانشکده پزشکی
  • کد خبر : 21413
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/08/02 12:36