• 1395/06/10 - 10:24
  • تعداد بازدید خبر : 73
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

روز بهورز مبارک

  دوازدهم شهریور ماه به عنوان روز بهورز نامگذاری شده است. در چنین روزی در سال 1363 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف کمک رسانی هر چه بیشتر به بیماران روستایی و همچنین در جهت تحقق یکی از اهداف مقدس انقلاب اسلامی مبنی بر فقر زدایی از روستاها دست به تاسیس خانه هایی با نام خانه بهداشت زد ودر جهت تامین کادر متخصص خانه ها به تربیت افرادی همت گمارد که بهورز نام گرفتند.

کاهش میزان مرگ و میر در روستاها ، جلوگیری از عوارض حاملگی های متعدد،واکسیانسیون کودکان،آموزش مادران و .....از جمله مهمترین فعالیتهای بهورزان است. بهورزان در ارتباطی صمیمی با مادران روستایی وتلاشی گسترده، توانسته اند میزان مرگ و میر مادران را به علت عوارض حاملگی و زایمان، از 140 مورد در 100 هزارتولد زنده در سال 1363 به 54 مورد در 100 هزار تولبد زنده در سال 1370 کاهش دهند واین به معنای جلوگیری از مرگ 1720 مادر در سال است. این آمار در سال های بعد نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است. تلاش بهورزان در دور افتاده ترین روستاهای کشور موجب میشود خدمات بهداشتی لازم به روستاییان ارایه گردد و به این وسیله از اشاعه بیماری در جامعه جلوگیری شود. با این وصف بهورزان نه تنها موجب سلامت روستاییان می شوند، بلکه به تامین سلامت جامعه شهری نیز کمک می کنند،زیرا بیماری حدو مرز نمی شناسدودر صورت عدم رعایت بهداشت و عدم ارایه مراقبت های بهداشتی در شهر و روستا، فقیر وغنی در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری ها قرار خواهند گرفت، لذا اجر معنوی برای این عزیزان بهترین پاداش و قدردانی است.
نقش بهورزان در سلامت جامعه حیاتی است. امروز که ما شاهد کاهش مرگ و میر مادران و کودکان هستیم، باید همه را مرهون زحمات و تلاش بهورزان بدانیم، زیرا ارتقای شاخص های بهداشتی کشور در گروی تلاش و فعالیت این عزیزان است.

  • گروه خبری : اخبار دانشکده پزشکی
  • کد خبر : 19986
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/06/10 10:24